receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Zimní mangoldová polévka

1 malá mrkev (20-40 g)

1 malá petržel

1 malá cibule

7 - 10 listů mangoldu

olej, sůl

hladká mouka

2 špetky mletého pepře

solčanka nebo vegeta

Do hrnce nastrouháme kořenovou zeleninu a spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou ji osmažíme tak, aby pustila barvu. Pak ji zalijeme 2 hrnky vody a vmícháme do ní rozmixovaný mangold. Do polévky byl použit mangold z mrazničky, který se sklízel na konci léta - omyl se, krátce se povařil, odkapal a vložil do mikrotenového sáčku a potom do mrazničky. Během vaření (asi 10 minut) základ polévky okořeníme a nakonec zahustíme zásmažkou a opět krátce povaříme. Dobrou chuť.